Siljans Chark lanserar lokal högrevsburgare

Hamburgaren är trendig som aldrig förr och såväl finkrogar som hemmakockar gör sina egna varianter av gourmetburgare. Nu ger Siljans Chark sina konsumenter möjligheten att enkelt göra egna kvalitetsburgare på lokalt kött. I dagarna lanseras en Bistroburgare, i huvudsak gjord på högrev, med en kötthalt på 99 procent.

Hamburgare är emellertid inte någon nyhet i Siljans Charks sortiment. En av storsäljarna är företagets 90-gramsburgare – som tidigare såldes kartongvis i 18-pack. I samband med lanseringen av Bistroburgaren får trotjänaren en ny modern flowpack-förpackning med åtta burgare. – Vår omtyckta 90-gramsburgare med 80 procent nötkött, lokalt såklart, är en favorit bland våra kunder. Nu får den samma praktiska förpackning som Bistroburgaren, det blir alltså samma goda hamburgare som tidigare fast bättre förpackad, säger Thomas Perkiö, VD Siljans Chark. Trotjänaren får alltså sällskap i frysdisken av en trendig högrevsburgare: Siljans Charks Bistroburgare. – Hamburgertrenden är stark och fortsätter att växa. Därför kändes det självklart för oss att ta fram en riktigt god högrevsburgare på lokal köttråvara. Det är en trendriktig bistroburgare med 99 procents nötkött, majoriteten högrev, och enbart salt och peppar som smaksättning. Så naturligt det kan bli – och så
gott det kan bli. Siljans Charks arbetar aktivt med att möta konsumenternas efterfrågan och har det senaste året utökat sin utvecklingsavdelning. – Det är Bistroburgaren ett väldigt bra exempel på. Vår ambition är att ständigt ligga i framkant när det gäller att utveckla våra befintliga produkter och nya, säger Anna Främsth, utvecklingschef. Bistroburgaren, som är på 150 gram, och den omförpackade 90-gramsburgaren finns i butik från denna vecka.

 

ann-framsth

Anna Främsth, utvecklingschef på Siljans Chark.