rabiff

Gör så här:

Hacka eller mal innanlåret (du kan fråga i mataffären om de kan hjälpa dig att mala om du inte har någon köttkvarn). Knåda köttet några minuter med handen i en bunke, blanda in olivolja, worcestershiresås, konjak eller whiskey, salt och peppar. Ställ bunken i kylen i minst 15 minuter.

Förbered tillbehören: Finhacka rödbetor och rödlök, hacka cornichons något grövre. Fördela rödbets- och lök- och gurkhack samt kapris på fyra tallrikar, eller använd träplankor som används vid plankstek, och klicka på dijonsenapen. Ta ut färsen och forma fyra biffar, lägg på tallrikarna. Avsluta med att försiktigt lägga äggulor på biffarna. Garnera med kaprisbär och servera direkt.

 

Råbiff med klassiska tillbehör

4 personer

Ca 600 g nötinnanlår, allra helst av kalv
2 msk olivolja
1 msk worcestershiresås
1 msk konjak eller whiskey (kan uteslutas)
½ tsk salt
Rikligt med grovmalen svartpeppar

Tillbehör:

4 inlagda rödbetor
1 stor rödlök
1 dl cornichons (små inlagda gurkor)
4 msk kapris
4 msk dijonsenap
4 äggulor
8 kaprisbär till garnering