biffsallad

Gör så här:
Se till att ryggbiffen är rumstempererad. Skär baconet i bitar och fräs i stekpanna till det blir krispigt och får färg. Lägg på hushållspapper att rinna av men spara fettet i pannan! För biff i bit: Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra köttet runt om, hetta upp stekpannan med baconfettet, tillsätt ev mer smör och/eller olja och bryn köttet runt om på hög värme. Lägg köttet i en ugnsfast form och tillaga klart i ugn till önskad stekgrad (58° för medium). Låt köttet vila ca 10 minuter och skär därefter upp det i tunna skivor. För biff i skivor: salta och peppra skivorna runt om. Hetta upp stekpannan med baconfettet, tillsätt ev mer smör och/eller olja och stek köttet några minuter på varje sida. Låt biffarna vila ca 10 minuter och skär därefter upp dem i skivor. 

Skölj sallad och grönkål, lägg i en stor skål. Ringla över olivolja och vinäger, blanda runt och fördela salladen på fyra stora tallrikar. Fördela köttet på tallrikarna. Skiva lök och selleri mycket tunt, gärna med mandolin, och fördela på tallrikarna. Smula över osten och strö på baconet. Hetta upp en stekpanna utan fett och torrosta valnötterna några minuter så får de mycket mer smak, strö på dem. Salta och peppra salladen. 

Överkurs: skiva päronet mycket tunt och fritera i omgångar i ca 180°. Låt rinna av på hushållspapper, garnerar salladen med dem. 

Nu finns vårt konsumentförpackade kött i ännu fler varianter. En favorit vår ryggbiff som finns både i skivor och i bit. Testa att göra en sallad på vår goda biff - lyxig vardagsmat eller en trevlig helgrätt. 

Biffsallad med blue cheese, bacon, valnötter och friterat päron 

4 personer

Ca 800 g Siljans Chark ryggbiff i bit eller skivor
Smör eller olja att steka i
1 pkt Siljans Chark bacon
Ca 150 g blandade gröna salladsblad
Ca 100 g färsk grönkål (eller mer gröna salladsblad)
2 msk god olivolja
1/2 msk vinäger
1 liten gul lök
4 stjälkar selleri (kan uteslutas)
150 g ädelost 
100 g valnötter
1 päron och neutral olja att fritera i (kan uteslutas)
Flingsalt och nymalen svartpeppar