grillat2

Gör så här:
Tänd grillen. Skär entrecôten i skivor, se till att köttet är rumstempererad. Salta och peppra runt om. Grilla köttet på hög värme några minuter på varje sida till önskad stekgrad, låt vila några minuter innan servering.  

Kryddsmör: Se till att smöret är rumstempererat, lägg det i en bunke. Pressa i vitlök, hacka örterna och tillsätt, riv i citronskal. Vispa med elvisp till fluffig konsistens, smaka av med salt och peppar. 

Krossad färskpotatis: Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba potatisen om den är jordig. Koka i väl saltat vatten till potatisen är nästan klar. Häll av i durkslag. Smält smöret. Lägg potatisen i en ugnsfast form, krossa lätt med gaffel. Pensla på smöret, strö över flingsalt och rosmarin. Tillaga i ugnen ca 15 minuter till potatisen får en krispig yta. 

Servering: Servera köttet med en rejäl klick kryddsmör, den krispiga färskpotatisen och gärna en god grönsallad. 

Grilla, grilla, grilla - hela sommaren lång. Med lokalt kött på grillen blir det extra gott i sommar. Testa till exempel vår fina entrecôte med riktigt goda tillbehör. 

Grillad entrecôte med vispat kryddsmör och krossad, krispig färskpotatis med rosmarin

4 personer

ca 1 kg entrecôte från Siljans Chark
Salt och nymalen svartpeppar

Kryddsmör: 
250 g smör
2-3 klyftor vitlök
1 bunt blandade örter, till exempel persilja, basilika och timjan 
1/2 citron, skalet
Salt och peppar

Krossad färskpotatis
1 kg små färskpotatisar
Rikligt med salt till kokning
50 g smält smör
Flingsalt
1 msk torkad eller färsk rosmarin