Mora Hotell väljer lokalt kött från oss

Sedan i våras drivs Mora Hotell i ny regi. Med hotellchef Petter Lund i spetsen satsar man på att skapa en lokal prägel på hotellet - och det gäller inte minst i köket. Därför har man slutit avtal med oss och kommer att servera lokalt kött från Siljans Chark i restaurangen. 

Det var i våras som välrenommerade företagarna Jan Lund och Jonas Estéen tog över anrika Mora Hotell. I och med övertagandet gör man en nysatsning och en av nyheterna är att hotellet kommer ha en tydlig lokal prägel där man visar upp Mora och Dalarna. 
– Vi kommer att jobba mer med lokala aktörer i allt från råvaror i köket till inredning på rummen. Mora är en stor turistort och vi vill visa upp det som associeras med Mora och Dalarna i hotellet vilket även gynnar andra lokala aktörer, säger Petter Lund, platschef. 

Nyligen slöts ett avtal mellan Siljans Chark och Mora Hotell som innebär att hotellets kök kommer att servera nöt- och fläskkött från oss. 
– Det gläder oss att en i Mora så anrik restaurang väljer lokalt kött och sätter ribban när det gäller att visa upp lokala råvaror för både tillresta och ortsbor, säger Frank Eldin, försäljnings- och marknadschef vid Siljans Chark. 

 

 

 

MoraHotell3
MoraHotell2
Petter Lund, hotellchef som har en gedigen erfarenhet som kock, prioriterar att servera lokala råvaror på Mora Hotell & Spa. De har bland annat lokalt nöt- och fläskkött från Siljans Chark.