karrebaconreceptWEBB

Gör så här
Börja med kålen; skär bort roten och skär den i tunna strimlor. Skala och finhacka löken. Kärna ur äpplet och skär det i tärningar. Hetta upp smör i en stekpanna. Börja med att fräsa löken ett par minuter, tillsätt därefter kålen och låt steka på medelvärme ytterligare några minuter. I med äpplet och vänd runt, slå på vinet och låt koka in något. Häll på grädden och senap, koka upp och sänk därefter värmen så att kålen sjuder försiktigt i 5-10 minuter till den mjuknar. Smaka av med salt och peppar. 

Stek karrébaconet på medelvärme i en stekpanna till önskad knaprighet. Servera med den krämiga kålen, kokt potatis och gärna en kvist timjan. 

Vårt nya karrébacon gör sig väldigt bra tillsammans med krämig kål smaksatt med äpple. 

Karrébacon med bräserad kål, äpple och senap

4 personer

2 frp Siljans Chark karrébacon
1-2 msk matfett att steka i 

Bräserad kål
1 huvud spets- eller savoykål 
1 gul lök
1 msk smör att steka i
1 äpple, gärna syrligt
1 dl vitt vin
2 dl grädde
1 msk dijonsenap
Salt och nymalen svartpeppar
Ev timjan till servering

Att servera till
Kokt potatis