Medaljregn över Siljans Chark i Chark-SM

Fem guld, fem silver och tre brons – det blev storslam för Siljans Chark i Chark-SM 2018. Moraföretaget kammade hem hela 13 medaljer när den prestigefyllda tävlingen avgjordes under torsdagskvällen.  

Chark-SM är livsmedelsbranschens största evenemang med 500 deltagare, ett 100-tal charkföretag och branschens viktigaste leverantörer. Under torsdagen gick den tionde upplagan av tävlingen, som anordnas vartannat år, av stapeln i Göteborg. Efter fyra års frånvaro deltog i år Siljans Chark i tävlingen. Medaljer delades ut i totalt 17 kategorier och Siljans Chark deltog i sju av dem.

– Det känns otroligt bra att vara tillbaka i det här sammanhanget. Chark-SM är en bra värdemätare på hur våra produkter står sig mot andra, säger Frank Eldin, marknadschef vid Siljans Chark.

Fem guld
Det är en välrenommerad jury som bedömer produkterna utifrån hur de ser ut på ut- och insidan, konsistensen, strukturen och – allra viktigast – smaken. Siljans Charks produkter föll juryn i smaken och Moraföretaget kunde kamma hem hela 13 medaljer.

– Det är vi så klart otroligt glada och stolta över. Medaljerna speglar de produkter vi har och att vi fick hela 13 stycken visar vilken kvalitet Siljans Charks står för, säger Ola Holmqvist, charkmästare vid Siljans Chark.

Fem produkter belönades med guld: Flatrökt hel skinka, Knäppare, Kurbitzo, Jägargrill och Trapper. Falukorv Extra Prima, kassler, högrevsburgare, Fjällgrill och Grillkorv fick silver och Prinskorv, Varmkorv och Rökt sida fick brons.

–  Med det här fina resultatet i ryggen ska vi fortsätta att utveckla produktsortimentet med samma höga kvalitet och goda smaker, säger Ola Holmqvist.

Göran

Göran Stiko, charkmedarbetare som varit med och tagit fram många medaljvinnare.