Guldkurbitzo

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en stor ugnssäker form. Skölj rotfrukterna, skala om det behövs. Skär dem i stavar och lägg i ugnsformen. Skala löken och dela i klyftor, lägg i formen. Ringla över olivolja och strö på flingsalt. Blanda runt. Tillaga i ugnen ca 20 minuter medan du förbereder korven. Dela kurbitzon på längden och därefter på tre, så att det blir totalt sex bitar per kor . Ta ut formen och tillsätt kurbitzon. Blanda runt. Tillaga ytterligare 20 minuter till korv och rotfrukter fått fin färg, rör om ett par gånger under tiden. Toppa eventuellt formen med färska, hackade örter. 

Senaps- och honungsyoghurt: Blanda alla ingredienser i en skål, smaka av med salt och peppar. Servera en klick till korv och rotfrukter. 

Kurbitzo är en av våra trotjänare bland kryddkorvarna - tillika guldvinnare i Chark-SM 2018. Kurbitzon är smakrik, men relativt mild och passar därför hela familjen. Här får den sällskap av rotfrukter och eftersom allt tillagas i samma form blir det en riktig vardagsfavorit. 

Kurbitzo med ugnsrostade rotfrukter, senap- och honungsyoghurt

4 personer
2 frp Siljans Chark Kurbitzo

Rotfrukter
4 morötter
4 palsternackor
10-12 potatisar
2 gula lökar
1/2 dl olivolja
Flingsalt
Ev örter att strö över innan servering

Senap- och honungsyoghurt
3 dl tjock matyoghurt, till exempel turkisk
1-2 msk dijonsenap (beroende på hur mycket senapsmak man vill ha)
1 msk flytande honung
Salt och peppar