eggs_benedict_webb

Gör så här
Koka upp en stor kastrull med vatten och slå i ättikan. Knäck alla äggen försiktigt i en skål. Låt vattnet sjuda och rör runt med en stor slev i mitten så att det bildas en virvel. häll i äggen försiktigt, allihopa på en gång. Sjud tre minuter och plocka upp med hålslev, låt rinna av på papper. 

Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla - lägg i brödskivorna, två åt gången, och stek på båda sidor till de blir gyllene. Upprepa med ytterligare två brödskivor. Lägg upp bröden på ett stort fat eller fyra mindre. Fördela rikligt med flatrökt skinka på bröden. Lägg försiktigt på de pocherade äggen och avsluta med hollandaise. Strö gärna lite cayennepeppar på toppen för sting. Servera genast. 

Vår Flatrökta skinka är en av guldvinnarna i Chark-SM 2018. På en skiva smörstekt bröd och med pocherat ägg och hollandaise på topp är det, enligt vårt tycke, tidernas bästa brunchrätt. 

Ägg Benedict med Flatrökt skinka

4 personer
4 ägg
2 msk ättika1 frp flatrökt skinka i plånboksförpackning eller ca 120 g i lösvikt4 skivor rostbröd, gärna med surdeg
Smör att steka i
ca 1,5 dl hollandaisesås, gärna hemslagen men köpt går bra 
Cayennepeppar