baconlindande_dadlar

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram baconet och dela skivorna mitt itu. Rulla in en dadel i en halv skiva bacon. Upprepa till baconet är slut. Lägg de baconlindade dadlarna på en plåt med baconskarven nedåt. Tillaga i mitten av ugnen i 15-20 minuter, till baconet får en krispig yta. Låt svalna något och servera. 
Ett glas glubbel är gott till: Fördela is och skivad citron eller apelsin i cocktailglas, häll på ca 6 cl vit glögg och toppa med mousserande, torrt vin. Rör runt och avnjut tillsammans med dadlarna. 

Den här tapasrätten har kommit att bli en favorit i juletider: att linda bacon runt en dadel och tillaga i ugnen. Vårt bacon är känt för sin tydliga rökkaraktär vilket gör sig oerhört bra tillsammans med de söta dadlarna. Ett glas glubbel (vit glögg toppad med mousserande, torrt vin) är en riktig höjdare till. 

Baconlindade dadlar

Som plock till 4-6 personer 
2 pkt Siljans Chark bacon
1-2 frp kärnfria dadlar