Julskinka_carbonara

Gör så här
Koka upp en stor kastrull med rikligt saltat vatten. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, den får gärna vara al dente. Hetta upp en stekpanna med smöret. Strimla julskinkan och stek på hög värme cirka tio minuter så att julskinkan får en knaprig yta. Vispa samman grädde, äggulor, hälften av osten och 1 dl av pastavattnet, något avsvalnat, i en skål och riv i vitlöken. Vänd försiktigt ner pasta och gräddblandningen i stekpannan och värm upp, smaka av med salt och rikligt med nymalen svartpeppar. Toppa med ruccola och resten av den rivna osten. Njut! 

Klassikern Pasta Carbonare går alldeles utmärkt att tillaga med julskinka. En perfekt restfest efter julen. Ett bra nyårslöfte för det nya året är nämligen att ta till vara på alla rester.   

Pasta Carbonara på julskinka 

4 personer 
200-300 g tillagad julskinka från Siljans Chark
25 g smör
2 äggulor
1 dl grädde
1 liten vitlöksklyfta
3 dl riven smakrik ost, till exempel parmesan eller cheddar
4 portioner spaghetti, gärna linguine
Salt och nymalen svartpeppar 
Ruccola att servera till