Publiksuccé på årets Korvfestival

Den 8-10 mars medverkade vi på årets upplaga av Korvfestivalen i Stockholm, som gick av stapeln på Münchenbryggeriet. Festivalen var en publiksuccé vilket medförde att vi fick buda ner mer korv från Mora redan dag två. 

Korvfestivalen, som i år för första gången arrangerades under tre dagar, blev återigen en ny publiksuccé och besöktes av tusentals korvälskare. Festivalen huserade denna gång på anrika Münchenbryggeriet mitt i centrala Stockholm, där ett 40-tal utställare presenterade ett unikt utbud av korv i alla dess former tillsammans med klassiska och nya tillbehör.

Förköpsbiljetterna var i stort sett slutsålda både till fredagen och lördagen, samtidigt som tillströmningen av besökare på söndagen var över förväntan. För Siljans Charks del innebar det att den väl tilltagna korvmängd vi hade med oss tog slut, varpå vi fick beställa mer från lagret i Mora. Även festivalens Korvprovningar och Guidade Korvturer visade sig vara väldigt populära, där besökarna på ett annorlunda och lättsamt sätt fick möjlighet att lära sig mer om korv. Siljans Charks marknadschef Frank Eldin var en av utvalda utställare som fick berätta om just våra produkter under de guidade korvturerna. Vi medverkade också med vår Falukorv Extra Prima under korvprovningarna. 

Under helgen fick vi besök av tusentals festivalbesökare som smakade på våra korvar. En av dem var Sveriges näringsminister Ibrahim Baylan, som tog sig tid att prata vikten av lokalproducerad mat, som ju ligger oss och även näringsministern varmt om hjärtat. Siljans Charks delegation lämnade festivalen med en enorm stolthet över de produkter vi tillverkar, som vi fick oerhört mycket beröm för under Korvfestivalen. 

 

fjällgrill Fjällgrill representerade Siljans Chark under Korvfestivalen, tillsammans med Kurbitzo, Jägargrill, Vitlöksgrill och Falukorv Extra Prima. 

Jenny

Jenny Eriksson, till vardags innesäljare, fick skära upp mycket korv under helgen. 

korvfestivalenVår nya VD Johan Molin, längst till vänster, besökte Korvfestivalen under lördagen. Tina Dahl, paketeringen, Lotta Broström, säljledare, och Christer Froms, utesäljare, var med under hela helgen. 

Ibrahim_BaylanSveriges näringsminister Ibrahim Baylan besökte oss i montern och pratade lokalproducerad mat med vår marknadschef Frank Eldin. 

morakniv Med på Korvfestivalen var vår uppsättning knivar från Morakniv. Och de fick jobba. 

träskorNils Olsson Hemslöjd såg till att vi kunde smycka montern och oss själva i sann dalaanda.