macka_picnicbog_surkål

Gör så här
Skiva picnicbogen i tunna skivor. Om du vill: halstra hastigt i grillpanna. Blanda samman majonnäs, grovkornig senap och dijonsenap. Hetta upp en stek- eller grillpanna med smör och rosta bröden runtom till de får fina grillränder eller blir rostade. Montera mackan genom att stryka på ett generöst lager senapsmajjo på brödskivorna, lägg på en hög surkål och avsluta med skivorna av picnicbog. Garnera eventuellt med kryddgrönt. 

 

Vår rökta picnicbog av Gårdsgris är både prisvärd och användbar.

Rökt picnicbog-macka med surkål och senapsmajjo

4 personer
1 pkt Siljans Chark rökt picnicbog
Smör att steka i
4 skivor ljust surdegsbröd
ca 500 g surkål
2 dl majonnäs (köpt eller hemslagen)
1 msk grovkornig senap
1 msk dijonsenap