Köttkorv_buljongkokta_grönsaker

Gör så här
Skala och skär grönsakerna i centimetertjocka skivor. Dela potatisarna i klyftor. Koka upp buljongen och tillsätt allt utom fläsk- eller köttkorven. Låt grönsakerna sjuda i 15 minuter. Skiva fläsk- eller köttkorven i ca 1,5 centimeter tjocka skivor. Låt sjuda med grönsakerna i ytterligare 15 minuter. Smaka av buljongen med salt och peppar. Blanda creme fraiche och senap, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera korven grönsakerna med buljong och toppa med en klick senapscrème och eventuellt finhackad persilja eller timjan. 

 

Både vår kokta fläskkorv och köttkorv är prisvärda vardagsfavoriter 

Kokt fläsk- eller köttkorv med buljongkokta rotsaker och senapscrème 

4 personer
2 kokta fläsk- eller köttkorvar från Siljans Chark
200 g fast potatis
3-4 morötter
2 palsternackor
1 purjolök
3 lagerblad
5 vitpepparkorn
1 liter grönsaksbuljong
2 dl creme fraiche 40%
1 msk dijonsenap
Ev timjan eller persilja till servering