Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa och skiva eller strimla kasslern. Stek på den snabbt runtom i smör så den får lite färg. Kan uteslutas men jag gillar när kasslern får lite yta. Lägg över kasslern i en ugnsfast form.
Rör ihop grädde, crème fraiche, tomatpuré och kryddor. Tänk på att kasslern är salt i sig. Pressa i vitlöksklyftan. Blanda ordentligt. Häll blandningen runtom kasslern. Stoppa ner tomater och mozzarella i formen. Ha på riven parmesan. Gratinera mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
Dekorera med strimlad basilika.
Servera med ris, potatis, pasta och/eller bara en god sallad.

I samarbete med Jenny Finn, som driver populära matbloggen Jennys rum och spis: en kassler som har allt. Så här säger Jenny själv: "Siljans Charks kassler smakar verkligen som kassler ska göra. En riktig familjefavorit som är toppen att göra en vardag när du kommer hem från jobbet, den tar inte mer än ca 30 minuter att få fram på bordet. Gör lite extra då den också är perfekt att ta med i matlådan".

Italiensk, gratinerad kassler

4 personer
400-500 g kassler
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
3 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 förpackning minimozzarella á 210 g
200 g körsbärstomater
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk timjan
1-2 dl riven parmesanost
Salt, svartpeppar
Smör att steka i
Färsk basilika till dekorering