Siljans Chark samarbetar med toppbloggaren Jennys rum och spis

Jennys rum och spis är en av de mest populära bloggarna på Köket.se och drivs av Jenny Finn, som bor på Sollerön utanför Mora. Jenny är inte bara en sann matinspiratör utan brinner också för lokala råvaror. Därför är vi väldigt glada över att kunna presentera Jenny som vår nya samarbetspartner.

Jenny Finn driver framgångsrikt bloggen Jennys rum och spis och är även en matprofil i sociala medier. Hon bor på Sollerön utanför Mora, varifrån hon generöst bjuder sina följare på mat;- duknings- och inredningsinspiration. Jenny älskar att laga mat, baka, duka, fixa kalas och inreda. Hon är galen i porslin, bra köksredskap och fina inredningsdetaljer. I hennes blogg hittar du all möjlig variation och inspiration och hon lägger upp det hon och familjen tycker om - allt från den enklaste snabbaste vardagsmaten och bakverken till mer avancerad matlagning eller tårtor som kräver timmar i köket.

Precis som vi så brinner Jenny för lokala råvaror.
– Just nu har jag ett samarbete med Siljans Chark, ett samarbete jag är väldigt glad för då jag värnar om att handla svenskt, lokalproducerat kött av bra kvalitet med god smak. Och det är precis vad Siljans Chark står för. Att välja lokalt kött är hållbart och bidrar till en levande landsbygd med öppna landskap, tryggade arbetstillfällen och biologisk mångfald. Siljans Chark jobbar med noggrant utvalda gårdar och är måna om god djuromsorg och korta transporter. Jag betalar gärna mer för bra lokalt kött och äter det mer sällan än att köpa utländskt som bidrar till antibiotikaresistens och inte alls håller i varken kvalitet eller smak.

Först ut i samarbetet är ett recept på kassler där Jenny satt sin prägel på vår lokala kassler genom att servera den gratinerad med italiensk touch. Här hittar du receptet.

 


Jenny Finn, som driver toppbloggen Jennys rum och spis.