Nya ägare till Siljans Chark

Pär Nilsson och Mats Årjes går in som ägare till Siljans Chark. Båda två har lång och gedigen erfarenhet från VD-uppdrag och styrelsearbete i näringslivet. Pär kommer närmast från Förlagssystem och ScandBook och Mats från Skistar.

– Vi är mycket glada över att få möjligheten att vara med och utveckla ett av Dalarnas starkaste varumärken, som står för högkvalitativa, lokala produkter och är betydelsefullt för så många. Vi tänker på alla lantbrukare i Dalarna, Hälsingland och Jämtland som håller vårt vackra landskap öppet, men också på alla vi konsumenter av Siljans Charks produkter, lokala handlare och medarbetarna i företagets båda verksamheter i Ickholmen och Mora, säger Pär Nilsson.
– Det kommer att bli en spännande och utmanande resa tillsammans med ledning och medarbetare i nya Siljans Chark och vi är väldigt ödmjuka inför uppgiften, säger Mats Årjes.
Pär är sedan tidigare verksam inom den gröna näringen då han bor och verkar på Vassbo mellan Falun och Borlänge där hans bror driver ekologisk mjölk- och köttproduktion.
Mats är född och uppvuxen i Leksand.
För mer information, kontakta gärna:
Pär Nilsson, 070 – 677 47 44 eller Mats Årjes, 070 – 608 80 98

Mats Årjes och Pär Nilsson