Siljans Chark inleder samarbete med branschledare

Siljans Chark inleder ett samarbete med KLS Ugglarps, som därmed kommer att vara den part som erbjuder samarbetemed bönder i Dalarna, Hälsingland, Gästrikland, Medelpad, Jämtland, Uppland och Västmanland kring inköp av djur till Siljans Chark. De nötdjur, grisar och lamm som köps in av KLS Ugglarps kommer att slaktas vid Siljans Charks KRAV-godkända slakteri i Ickholmen. Råvara som skall användas till lokalproducerad mat går sedan vidare till Siljans Charks charkfabrik i Mora.

– Vi är mycket glada över att få möjligheten att samarbeta med den ledande aktören i Sverige. KLS Ugglarps långsiktighet och stora branscherfarenhet tillsammans med vårt fokus på lokalproducerad mat från lokala uppfödare ger oss förutsättningar för ett långsiktigt och fruktbart samarbete. Det ger oss också möjlighet att ytterligare stärka vår relation till våra lokala djuruppfödare, som spelar en avgörande roll både för vår lokala matproduktion och för en levande landsbygd med öppna landskap, säger Pär Nilsson, Siljans Charks ägare.

– Vi i KLS Ugglarps ser fram emot möjligheterna som kommer i samarbetet med Siljans Chark, regionens starkaste varumärke inom lokalproducerad mat. Vårt fokus ligger att stärka svenskt kött och vi tycker att det är viktigt att det finns möjlighet att producera i hela landet. Vi kommer att göra allt vi kan för att stödja och utveckla primärproduktionen och slakteriverksamheten i regionen, säger Jonas Tunestål, VD KLS Ugglarps.

Vårt slakteri på Ickholmens gård i Vikarbyn