Vi söker styckare till vår produktion i Mora

3 februari, 2021Nyheter, Pressmeddelanden

Vi söker styckare till vår produktion i MoraVi erbjuder ett brett sortiment av kött- och charkprodukter tillverkade av kött av hög kvalitet från gårdar i Dalarna och kringliggande landskap. Vi värnar om en lokal och hållbar matproduktion och har alltid kvalitet i fokus. Tillverkningen sker i vår charkfabrik i Mora. Nu söker vi dig som … Read More

Charolizo byter namn till Siljans Chorizo

26 oktober, 2020Nyheter, Pressmeddelanden

Charolizo byter namn till Siljans ChorizoVår prisbelönta och omtyckta kryddkorv Charolizo får ett nytt namn: Siljans Chorizo. Produkten är en av Siljans Charks storsäljare och kommer, förutom till namnet, att förbli precis densamma som tidigare: En grovmald och välkryddad korv med mycket hög kötthalt och med smak av vitlök, cayenne, timjan och cognac. – Det … Read More

Siljans Chark inleder samarbete med KLS Ugglarps

10 juni, 2020Nyheter, Pressmeddelanden

Siljans Chark inleder samarbete med branschledareSiljans Chark inleder ett samarbete med KLS Ugglarps, som därmed kommer att vara den part som erbjuder samarbetemed bönder i Dalarna, Hälsingland, Gästrikland, Medelpad, Jämtland, Uppland och Västmanland kring inköp av djur till Siljans Chark. De nötdjur, grisar och lamm som köps in av KLS Ugglarps kommer att slaktas vid … Read More

Nya ägare till Siljans Chark

29 maj, 2020Nyheter, Pressmeddelanden

Nya ägare till Siljans CharkPär Nilsson och Mats Årjes går in som ägare till Siljans Chark. Båda två har lång och gedigen erfarenhet från VD-uppdrag och styrelsearbete i näringslivet. Pär kommer närmast från Förlagssystem och ScandBook och Mats från Skistar. – Vi är mycket glada över att få möjligheten att vara med och utveckla ett … Read More

Fläskpannkaka av Gårdsgrisfläsk

13 april, 2020Gårdsgris, Recept

  Gör så här Sätt ugnen på 200 grader. Klipp eller skär bacon eller sidfläsk i små bitar.Hetta upp en stekpanna med smör och stek bacon eller sidfläsk knaprigt. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form och fördela det stekta baconet eller sidfläsket i botten. Vispa samman mjölet med hälften av mjölken till en slät … Read More