Baconlindade dadlar till glöggmyset

2 december, 2018Jul, Recept

Gör så härSätt ugnen på 225 grader. Ta fram baconet och dela skivorna mitt itu. Rulla in en dadel i en halv skiva bacon. Upprepa till baconet är slut. Lägg de baconlindade dadlarna på en plåt med baconskarven nedåt. Tillaga i mitten av ugnen i 15-20 minuter, till baconet får en krispig yta. Låt svalna … Read More

Ägg Benedict med flatrökt skinka

29 november, 2018Chark-SM, Recept

Gör så härKoka upp en stor kastrull med vatten och slå i ättikan. Knäck alla äggen försiktigt i en skål. Låt vattnet sjuda och rör runt med en stor slev i mitten så att det bildas en virvel. häll i äggen försiktigt, allihopa på en gång. Sjud tre minuter och plocka upp med hålslev, låt … Read More

Medaljregn över Siljans Chark i Chark-SM

9 november, 2018Nyheter

Medaljregn över Siljans Chark i Chark-SMFem guld, fem silver och tre brons – det blev storslam för Siljans Chark i Chark-SM 2018. Moraföretaget kammade hem hela 13 medaljer när den prestigefyllda tävlingen avgjordes under torsdagskvällen.   Chark-SM är livsmedelsbranschens största evenemang med 500 deltagare, ett 100-tal charkföretag och branschens viktigaste leverantörer. Under torsdagen gick den … Read More

Karrébacon och bräserad kål med äpple och senap

1 oktober, 2018Gårdsgris, Nyheter, Recept

Gör så härBörja med kålen; skär bort roten och skär den i tunna strimlor. Skala och finhacka löken. Kärna ur äpplet och skär det i tärningar. Hetta upp smör i en stekpanna. Börja med att fräsa löken ett par minuter, tillsätt därefter kålen och låt steka på medelvärme ytterligare några minuter. I med äpplet och vänd … Read More

Nyhet: karrébacon

19 september, 2018Gårdsgris, Nyheter

Karrébacon nyhet i sortimentetNu får vårt populära bacon förstärkning av karrébacon. Samma goda, rökta karaktär men med mer kött och större skivor. Vårt bacon är ett måste för många av våra kunder och det är lätt att förstå varför. Rökkaraktären är tydlig och baconet är lika god till blodpuddingen, som i carbonara som till stekta ägg. … Read More