Siljans Chark lanserar E-nummerfri Gårdsgrisskinka

I dagarna nylanseras favoriterna rökt Siljansskinka, kokt Siljansskinka och flatrökt skinka av nya satsningen Gårdsgris, med en ännu bättre smak av Dalarna. I samband med det går man också från E-nummer till helt naturliga ingredienser. Siljans Chark har äntligen hittat ett sätt att ta bort E-nummer ur sitt smörgåsmatsortiment.

Nyligen lanserade Siljans Chark sin nya stora satsning Gårdgris med ledorden lokalt, smak och omsorg. Under veckan landade den första smörgåsmaten av Gårdsgris i handeln. Företagets storsäljare rökt skinka, kokt skinka och flatrökt skinka är numer av Gårdsgris, vilket också märks på smaken. Gårdsgris är av rasen Svensk Hampshire - erkänd för sin goda smak i oberoende smaktester.

– Vi har Sveriges godaste skinka vilket känns väldigt roligt. Att den kommer från gårdar i regionen, att den vuxit upp på lokalt spannmål och restprodukter från livsmedelsindustrin och dessutom bidrar till utvecklingen av lantbruket i regionen gör att den är ännu godare, säger Frank Eldin, marknads- och försäljningschef Siljans Chark.

Smaken är inte den enda skillnaden när smörgåsskinkorna nylanseras. Man har dessutom utvecklat en metod för att slippa tillsätta E-nummer, vilket annars är ett vedertaget innehåll i smörgåsmat.

– Med hjälp av en process av lång och skonsam tillagning och tillsats av noga utvalda, naturliga grönsaker, frukt och örter kan vi äntligen ta bort E-numren. Våra konsumenter blir allt mer medvetna och vill göra så bra livsmedelsval som möjligt. Det känns bra att kunna erbjuda dem en helt E-nummerfri och naturlig skinka.

En av de naturliga ingredienserna i skinkorna är juice från rödbeta som förutom smak och färg även har andra egenskaper. Det höga innehållet av naturlig nitrat i rödbeta bidrar till att säkerställa hållbarheten för Siljans Charks smörgåsskinka.

För frågor vänligen kontakta
Marknads- och försäljningschef Frank Eldin, frank.eldin@siljanschark.se 070-5159227

gardsgrisskinkawebb

Numer är Siljans Charks smörgåsmatfavoriter fria från E-nummer.