pastapanna

Gör så här:
Klipp eller strimla baconet i små bitar. Hetta upp en stekpanna, lägg i baconet och stek på hög värme några minuter till baconet börjar bli knaprigt. Skala och finhacka lök och vitlök och tillsätt i pannan, låt fräsa med ett par minuter så att löken mjuknar, tillsätt grädden och låt såsen koka ihop några minuter. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen men tillsätt de frysta ärtorna när en minut återstår av koktiden. Slå av pasta och ärtor i ett durkslag och låt vattnet rinna av ordentligt, häll därefter pasta och ärtor i pannan, vänd runt försiktigt och smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Strö hackad persilja och riven parmesan över vid servering.

När det är vardag ska det oftast gå snabbt att få maten på bordet. Testa vår snabba, men ack så goda pastapanna med bacon. Vi fick en kommentar om vårt bacon på vår Facebook-sida förra veckan. "... vi fick tillfälle att smaka ert bacon. Det var det godaste bacon vi ätit (jag tycker egentligen inte ens om bacon men dessa...). Vi håller definitivt med. Testa så förstår ni varför. 

Krämig bönpasta med ärtor och bacon

4 personer

2 pkt Siljans Chark bacon 
1 liten gul lök
2 klyftor vitlök
2 dl grädde
200 g bönpasta (vanlig pasta går också bra)
300 g frysta gröna ärtor
Salt och nymalen svartpeppar
2 dl riven parmesanost
1 knippe bladpersilja