Sommarens grillnyheter är här

Arbetet med att förstärka vårt grillsortiment har pågått under en längre tid och lagom till sommaren kan vi presentera: Nötytterfilé med smak av svartpeppar&dragon och Fläskytterfilé smaksatt med äpple&chipotle

Bland det bästa med sommaren är att grilla, det tycker vi på Siljans Chark i alla fall. Därför förstärker vi vårt grillsortiment i sommar med två nyheter: Nötytterfilé med smak av svartpeppar&dragon och Fläskytterfilé smaksatt med äpple&chipotle.

Nötytterfilén kan grillas både hel och i skivor och smakkombinationen är en riktigt bra kombination. Ett tips är att grilla den hel på grillen till den når en innetemperatur av 55-63 grader, beroende på vilken stekgrad man föredrar. Låt den sedan vila i folie i cirka tio minuter och skär sedan upp. Under tiden den vilar fortsätter tillagningen ett par, tre grader. 

Fläskytterfilén kan även den grillas både hel och i skivor. Rökigheten i chipotlen och sötman i äpplet går riktigt bra ihop med fläskköttet, som självklart är av Gårdsgris. Här tipsar vi om att skiva upp köttet i cirka två centimeter tjocka skivor och pensla snittytorna med den överblivna marinad som finns kvar i förpackningen. Grilla dem sedan några minuter på varje sida. Fläskkött ska vara genomstekt, men tänk på att inte låta det gå för länge på grillen. Då är risken att det blir torrt. Använder man stektermometer är 68-70 grader en bra temperatur och även fläskkött mår bra av att vila innan servering. 

 

 

nötytterfilegrillWEBBfläskytterfilegrillWEBB