bookmaker

Gör så här
Salta och peppra biffskivorna. Stek eller grilla dem på hög värme till önskad stekgrad, låt vila ca tio minuter. Blanda samman majonäs och senap. Skiva tomaterna. Rosta, stek eller grilla brödet, bred på ett tjockt lager majonäs och lägg på salladsblad. Fördela tomaterna på brödskivorna. Skiva köttet i centimetertjocka skivor och lägg på. Riv generöst med pepparrot över köttet och garnera eventuellt med smörgåskrasse, placera äggulan på topp. Dra några varv med svartpepparkvarnen över anrättningen. 

 

Det finns en anledning till varför vissa rätter är tidlösa klassiker. Bookmaker Toast är ett sådant exempel. 

Bookmaker Toast

4 personer 
4 skivor biff från Siljans Chark
Ev smör att steka i 

4 skivor ljust bröd, gärna med surdeg
2 dl majonäs 
2 msk dijonsenap
2 nävar salladsblad
2 tomater, alt 8 körsbärstomater
10 cm färsk pepparrot
4 äggulor
Salt och nymalen svartpeppar 
Ev krasse till garnering