Gör så här
Ta lite av smöret och smält ner i en kastrull, lägg ner den finhackade löken, fräs en liten stund utan att den tar färg. Häll på grädden och koka en liten stund häll i pepparn och saltet mixa med en mixerstav. Häll i ströbrödet och låt det svälla en stund samt svalna. Lägg in färsen i frysen tills den kommer ner till ca en grad, färsen tar upp vätskan bättre när den är iskall. Blanda färsen i en matberedare med vingen och lägg i blandningen och äggen, kör någon minut så allt blandar sig. Smaka av färsen ifall du behöver tillsätta mer av något. Fukta händerna och forma till små, härliga köttbullar, lägg i ugnsfast form. Förstek på 100 grader varmluft, eller 125 grader, i cirka 20 minuter. Stek köttbullarna i smör i en stekpanna till de får fin färg.

 

Dalarnas egen stjärnkock bästa recept på julköttbullar. 

Görgens Tidéns julköttbullar

600g nötfärs från Siljans Chark
200g fläskfärs från Siljans Chark
2 dl ströbröd
4 dl grädde
1 finhackad gul lök
3 ägg
2 tsk mald kryddpeppar
2 tsk mald svartpeppar
1 msk salt
Smör till stekning