Gör så här
Senapscrème: Blanda samman crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar.
Dillpicklad gurka: Varva gurkskivor, dill och senapsfrön i en burk. Koka upp ättika, socker och vatten och slå lagen på gurkan. Ställ kallt i minst två timmar.
Friterad schalottenlök: Vänd lökskivorna i majsstärkelsen. Hetta upp oljan till ca 180 grader. Fritera löken gyllene, låt rinna av på papper och salta.
Till servering: sjud korvarna i ca 7 min i lättsaltat vatten. Fördela mos och två korvar på varje tunnbröd. Ringla över senapscrème och lägg på gurka och friterad lök. Garnera med klippt krasse.
Tunnbrödsrulle med mos, senapscrème, dillpicklad gurka och friterad schalottenlök
4 personer
1 frp Siljans Chark varmkorv
4 tunnbrödsskivor
Ett gott potatismos
Krasse till servering
Senapscrème:
2 dl crème fraiche
0,5 dl sötstark senap
Salt och peppar
Dillpicklad gurka:
1 gurka, tunt hyvlad
0,5 dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
Färsk, plockad dill
1 msk gula senapsfrön
Friterad schalottenlök:
3 schalottenlökar, tunt skivade
1 dl majsstärkelse
Matolja till fritering
Flingsalt