Jan och hans kollegor fyller viktig samhällsfunktion

Siljans Charks bönder en viktig samhällsfunktion i rollen som livsmedelsproducenter. Jan Forssell, nötköttsbonde från Bjursås, är en av våra viktiga köttproducenter. 
– För oss är det "farming as usual" även i dessa tider och vi gör vårt bästa för att allt ska rulla på som vanligt, säger han. 

I dessa tider känns det viktigare än någonsin att värna om lokala livsmedelsproducenter som förser regionen med livsmedel. Bönderna i regionen fyller en viktig samhällsfunktion i rollen som köttproducenter.
– Folk ska känna sig trygga med att vi gör allt vi kan för att arbetet ska fortgå som vanligt och det gör det i nuläget. Målet är att vi ska kunna producera livsmedel som vanligt för att det i slutändan ska finnas till folk i butikerna. Livet rullar på som vanligt och det är "farming as usual". Tillsammans med handel och konsumenter gör vi skillnad, säger Jan Forssell, nötköttsbonde.

Hjälper kunderna
I nuläget påverkar inte nuvarande situation med Corona tillgången på lokal köttråvara. Således är Siljans Charks tillgång på lokal köttråvara är god, liksom kapaciteten i produktion.
– Vi vidtar naturligtvis alla nödvändiga åtgärder och följer myndigheternas råd och riktlinjer vad gäller Corona. Det är viktigt för oss att fortsätta ge samma goda service till våra kunder trots rådande situation. På grund av försäljningsökningen inom livsmedelsbranschen har vi haft ett ökat orderflöde och gör vårt allra bästa för att hjälpa våra kunder, säger Frank Eldin, marknads- och försäljningschef vid Siljans Chark.

 

 

Jan Forssell