RECEPT

Siljans Charks fläskpannkaka

Ingredienser

4 personer

 

  • 2 frp Siljans Chark bacon eller rimmat sidfläsk
  • Smör att steka i
  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt

 

Tillbehör: 

  • Lingonsylt
  • Rårivna morötter

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader. Klipp eller skär bacon eller sidfläsk i små bitar.Hetta upp en stekpanna med smör och stek bacon eller sidfläsk knaprigt. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form och fördela det stekta baconet eller sidfläsket i botten. Vispa samman mjölet med hälften av mjölken till en slät smet utan klumpar, tillsätt resten av mjölken och knäck i äggen. Vispa ihop allt och salta. Häll smeten i formen och tillaga i ca 25 minuter i ugnen. Servera med lingon och rårivna morötter.