Grön sparrissoppa med baconkrisp och citroncreme

Grön sparrissoppa med baconkrisp och citroncreme

15 maj, 2019Fläskkött, Gårdsgris, Recept

Gör så härBörja med att steka baconskivorna i en stekpanna till de är riktigt krispiga. Låt rinna av och svalna på hushållspapper. Mixa baconet till smulor i en matberedare. Bryt av den nedersta delen på sparrisarna. Skär sparrisen i bitar och spara några av topparna till servering. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp … Read More

Asiatisk råbiff

Asiatisk råbiff

15 mars, 2019Nötkött, Recept

Gör så härMal eller hacka oxfilén (vissa butiker kan hjälpa till med detta), blanda med soja, risvinäger, salt och peppar. Ställ kallt till servering. Hetta upp matolja i en stekpanna så att den blir riktigt varm. Lägg i ett rispapper i taget och fritera – det tar bara några sekunder. Lägg på hushållspapper och låt … Read More

Succé för SIljans Chark på Korvfestivalen

Succé för SIljans Chark på Korvfestivalen

15 mars, 2019Nyheter

Publiksuccé på årets KorvfestivalDen 8-10 mars medverkade vi på årets upplaga av Korvfestivalen i Stockholm, som gick av stapeln på Münchenbryggeriet. Festivalen var en publiksuccé vilket medförde att vi fick buda ner mer korv från Mora redan dag två.  Korvfestivalen, som i år för första gången arrangerades under tre dagar, blev återigen en ny publiksuccé och besöktes … Read More

Köttfärssoppa med mexikansk touch

Köttfärssoppa med mexikansk touch

8 januari, 2019Nötkött, Recept

Gör så härBörja med att finhacka lök och vitlök. Skala morötter och palsternacka och skär i små bitar. Hetta upp en gryta eller kastrull på medelvärme och fräs lökhacket i 2 msk olja i några minuter till den blir genomskinlig men ej får färg. Tillsätt 3 tsk spiskummin och oreganon och låt kryddorna fräsa med … Read More

Pasta Carbonara på julskinka

Pasta Carbonara på julskinka

3 januari, 2019Fläskkött, Jul, Recept

Gör så härKoka upp en stor kastrull med rikligt saltat vatten. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, den får gärna vara al dente. Hetta upp en stekpanna med smöret. Strimla julskinkan och stek på hög värme cirka tio minuter så att julskinkan får en knaprig yta. Vispa samman grädde, äggulor, hälften av osten och 1 … Read More

Siljans Chark nominerade till årets varumärke i Dalarna

Siljans Chark nominerade till årets varumärke i Dalarna

7 december, 2018Nyheter

Nominerade till årets varumärke Dalarna Business har tillkännagett företagen som är nominerade till årets varumärke i Dalarna. Siljans Chark är ett av dem.  Så här skriver Dalarna Business själva om kategorin: ”Årets Varumärke i Dalarna ska under året ha arbetat målmedvetet, strategiskt och framgångsrikt med sitt varumärke. Varumärket och varumärkesarbetet ska vara dokumenterat och förankrat i … Read More

Baconlindade dadlar till glöggmyset

Baconlindade dadlar till glöggmyset

2 december, 2018Jul, Recept

Gör så härSätt ugnen på 225 grader. Ta fram baconet och dela skivorna mitt itu. Rulla in en dadel i en halv skiva bacon. Upprepa till baconet är slut. Lägg de baconlindade dadlarna på en plåt med baconskarven nedåt. Tillaga i mitten av ugnen i 15-20 minuter, till baconet får en krispig yta. Låt svalna … Read More