Ägg Benedict med flatrökt skinka

Ägg Benedict med flatrökt skinka

29 november, 2018Chark-SM, Recept

Gör så härKoka upp en stor kastrull med vatten och slå i ättikan. Knäck alla äggen försiktigt i en skål. Låt vattnet sjuda och rör runt med en stor slev i mitten så att det bildas en virvel. häll i äggen försiktigt, allihopa på en gång. Sjud tre minuter och plocka upp med hålslev, låt … Read More

Medaljregn över Siljans Chark i Chark-SM

Medaljregn över Siljans Chark i Chark-SM

9 november, 2018Nyheter

Medaljregn över Siljans Chark i Chark-SMFem guld, fem silver och tre brons – det blev storslam för Siljans Chark i Chark-SM 2018. Moraföretaget kammade hem hela 13 medaljer när den prestigefyllda tävlingen avgjordes under torsdagskvällen.   Chark-SM är livsmedelsbranschens största evenemang med 500 deltagare, ett 100-tal charkföretag och branschens viktigaste leverantörer. Under torsdagen gick den … Read More

Karrébacon och bräserad kål med äpple och senap

Karrébacon och bräserad kål med äpple och senap

1 oktober, 2018Gårdsgris, Nyheter, Recept

Gör så härBörja med kålen; skär bort roten och skär den i tunna strimlor. Skala och finhacka löken. Kärna ur äpplet och skär det i tärningar. Hetta upp smör i en stekpanna. Börja med att fräsa löken ett par minuter, tillsätt därefter kålen och låt steka på medelvärme ytterligare några minuter. I med äpplet och vänd … Read More

Nyhet: karrébacon

Nyhet: karrébacon

19 september, 2018Gårdsgris, Nyheter

Karrébacon nyhet i sortimentetNu får vårt populära bacon förstärkning av karrébacon. Samma goda, rökta karaktär men med mer kött och större skivor. Vårt bacon är ett måste för många av våra kunder och det är lätt att förstå varför. Rökkaraktären är tydlig och baconet är lika god till blodpuddingen, som i carbonara som till stekta ägg. … Read More

Färdigmat i ny design

Färdigmat i ny design

6 september, 2018Nyheter

Färdigmat i ny design  Våra färdigmatsklassiker pölsa, bruna bönor, risgrynsgröt och gulaschsoppa har lagom till hösten fått ny design.  Förutom ett gediget kött- och charksortiment så har vi flera färdiga rätter i vårt sortiment – redo att värmas. De är riktiga hjältar, inte minst när tiden är knapp, och gör att en lunch, middag eller till … Read More

Siljans Chark utökar återtagsslakt för att stötta lokala bönder

Siljans Chark utökar återtagsslakt för att stötta lokala bönder

23 juli, 2018Pressmeddelanden

Siljans Chark utökar återtagsslakt för att stötta lokala bönder Rådande värmebölja har skapat en tuff situation för regionens köttbönder som behöver slakta sina djur tidigare än vanligt. För att stötta sina djurleverantörer väljer Siljans Chark att öka kapaciteten av återtagsslakt för att kunna ta emot fler djur i slakteriet på Ickholmen.  Den varma sommaren har inneburit … Read More

Mora Hotell väljer lokalt kött från oss

Mora Hotell väljer lokalt kött från oss

2 juli, 2018Nyheter

Mora Hotell väljer lokalt kött från oss Sedan i våras drivs Mora Hotell i ny regi. Med hotellchef Petter Lund i spetsen satsar man på att skapa en lokal prägel på hotellet – och det gäller inte minst i köket. Därför har man slutit avtal med oss och kommer att servera lokalt kött från Siljans … Read More