4 personer
Misomayo
Att servera till:
Mal eller hacka oxfilén (vissa butiker kan hjälpa till med detta), blanda med soja, risvinäger, salt och peppar. Ställ kallt till servering. Hetta upp matolja i en stekpanna så att den blir riktigt varm. Lägg i ett rispapper i taget och fritera – det tar bara några sekunder. Lägg på hushållspapper och låt överflödig olja rinna av.
Dela shiitaken i mindre bitar. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek svampen på hög värme så att den blir krispig, salta och låt svalna något till servering.
Misomayo: Knäck ägget i en hög bunke och tillsätt alla ingredienser utom olja. Mixa med en stavmixer och tillsätt oljan under mixning till önskvärd konsistens.
Servering: Dela de friterade rispapperna och fördela på fyra tallrikar, fördela ut salladsblad. Lägg små högar med oxfilén och fördela shiitaken. Garnera tallrikarna med rostad lök, salladslök, picklad lök och inlagd ingefära. Fördela små klickar med misomayo på talltikarna, allra bäst blir det med en spritspåse. Lägg äggulan på lämpligt ställe och strö över koriander, krasse och rostade sesamfrön. Avsluta med att strö på lite flingsalt.
Vårt recept är enkelt: Öppna landskap, en levande landsbygd, god djurhållning och korta transporter. Det smakar bättre så.