Till 4 -5 personer
Potatiskaka
Tryffelsmör
Ugnsrostade röd- och gulbetor
Rödvinssås
Sätt ugnen på 100 grader. Putsa köttet, krydda med salt, peppar, timjan och stek runtom i smör. Sätt en termometer mitt i köttet och lägg det i en ugnsfast form. Sätt in formen i ugnen och stek tills köttet är 56 grader för rosa inuti. Ta ut och låt vila 10 minuter innan du skär upp det.
Potatiskaka: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda grädde, västerbottenost, vitlök och kryddor i en bunke.Skala och riv en potatis i taget,på grövsta delen på rivjärnet, ock blanda ner i smeten. Smörj en avlång brödform och lägg potatisblandningen däri. Tryck till potatismeten ordentligt och grädda mitt i ugnen i 1 timme. Ta ut och låt svalna. Skär potatiskakan i skivor och stek på dem i smör runtom så dom får en fin yta.
Tryffelsmör: Vispa det rumsvarma smöret med tryffel och citron med elvispen. Smaka av med salt, svartpeppar och ev mer tryffelolja.Har du ingen färsk tryffel så går det bra med mer tryffelolja.
Betor: Sätt ugnen på 225 grader. Skala och dela de röda och gula betorna i klyftor. Lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olivolja. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg på några färska timjankvistar. Rosta mitt i ugnen i ca 30 minuter tills betorna är mjuka.
Rödvinssås: Blanda alla ingredienser utom smör och maizena i en kastrull. Koka upp och småputtra i 10 minuter. Red med maizena och blanka av såsen med smöret.
Vårt recept är enkelt: Öppna landskap, en levande landsbygd, god djurhållning och korta transporter. Det smakar bättre så.