4 personer
Rotfrukter
Senap- och honungsyoghurt
Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en stor ugnssäker form. Skölj rotfrukterna, skala om det behövs. Skär dem i stavar och lägg i ugnsformen. Skala löken och dela i klyftor, lägg i formen. Ringla över olivolja och strö på flingsalt. Blanda runt. Tillaga i ugnen ca 20 minuter medan du förbereder korven. Dela kurbitzon på längden och därefter på tre, så att det blir totalt sex bitar per kor . Ta ut formen och tillsätt kurbitzon. Blanda runt. Tillaga ytterligare 20 minuter till korv och rotfrukter fått fin färg, rör om ett par gånger under tiden. Toppa eventuellt formen med färska, hackade örter.
Senaps- och honungsyoghurt: Blanda alla ingredienser i en skål, smaka av med salt och peppar. Servera en klick till korv och rotfrukter.
Vårt recept är enkelt: Öppna landskap, en levande landsbygd, god djurhållning och korta transporter. Det smakar bättre så.