RECEPT

Kurbitzo med ugnsrostade rotfrukter, senap- och honungsyoghurt

Ingredienser

4 personer

 

  • 2 frp Siljans Chark Kurbitzo

 

Rotfrukter

  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • 10-12 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 1/2 dl olivolja
  • Flingsalt
  • Ev örter att strö över innan servering

 

Senap- och honungsyoghurt

  • 3 dl tjock matyoghurt, till exempel turkisk
  • 1-2 msk dijonsenap (beroende på hur mycket senapsmak man vill ha)
  • 1 msk flytande honung
  • Salt och peppar

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en stor ugnssäker form. Skölj rotfrukterna, skala om det behövs. Skär dem i stavar och lägg i ugnsformen. Skala löken och dela i klyftor, lägg i formen. Ringla över olivolja och strö på flingsalt. Blanda runt. Tillaga i ugnen ca 20 minuter medan du förbereder korven. Dela kurbitzon på längden och därefter på tre, så att det blir totalt sex bitar per kor . Ta ut formen och tillsätt kurbitzon. Blanda runt. Tillaga ytterligare 20 minuter till korv och rotfrukter fått fin färg, rör om ett par gånger under tiden. Toppa eventuellt formen med färska, hackade örter.

Senaps- och honungsyoghurt: Blanda alla ingredienser i en skål, smaka av med salt och peppar. Servera en klick till korv och rotfrukter.