Siljans Chark nominerade till årets varumärke i Dalarna Dalarna Business offentliggjorde under måndagen de tre nominerade företagen till Årets varumärke i Dalarna. Ett av dem är Siljans Chark. – Det känns fantastiskt roligt att få en bekräftelse på det genuina arbete som gjorts under 2015 och 2016, säger Andreas Strandroth, VD Siljans Chark. Dalarna Business … Read More
Rekordstort intresse för svenskt kött
Allt fler köper svenskt kött Svenskt kött skriver om Livsmedelsföretagens konjunkturrapport för tredje kvartalet och mycket glädjande kan vi ta del av informationen att intresset för svenskt kött är rekordstort. Läs artikeln här –> Ica Supermarket i Mora är en av många butiker som har ett stort utbud av lokalt kött.
Siljans Chark lanserar E-nummerfri Gårdsgrisskinka
Siljans Chark lanserar E-nummerfri Gårdsgrisskinka I dagarna nylanseras favoriterna rökt Siljansskinka, kokt Siljansskinka och flatrökt skinka av nya satsningen Gårdsgris, med en ännu bättre smak av Dalarna. I samband med det går man också från E-nummer till helt naturliga ingredienser. Siljans Chark har äntligen hittat ett sätt att ta bort E-nummer ur sitt smörgåsmatsortiment. Nyligen lanserade … Read More
Siljans Chark lanserar Gårdsgris
Siljans Chark lanserar Gårdsgris – unik satsning som ger framtidstro. Gårdsgris, så heter Siljans Charks största satsning genom tiderna. Tillsammans med nio utvalda grisgårdar i Dalarna och närliggande län, som tidigare varit hårt utsatta, har man arbetat fram ett unikt samarbete som gynnar såväl grisuppfödare som konsumenter. Med ledorden smak, lokalt och omsorg sätter man … Read More
Råbiff med klassiska tillbehör
Gör så här: Hacka eller mal innanlåret (du kan fråga i mataffären om de kan hjälpa dig att mala om du inte har någon köttkvarn). Knåda köttet några minuter med handen i en bunke, blanda in olivolja, worcestershiresås, konjak eller whiskey, salt och peppar. Ställ bunken i kylen i minst 15 minuter. Förbered tillbehören: Finhacka … Read More
Kantarellpytt med sidfläsk, picklade polkabetor och senapsaioli
Gör så här: Förväll svampen i en torr stekpanna på medelvärme till all vätska kokat av. Skär sidfläsket i små tärningar. Tillsätt smör och sidfläsk till svampen och höj temperaturen, fräs så att både svamp och sidfläsk får färg i ca 10 minuter. Under tiden: skala och skär rotselleri och morot i tärningar. Koka upp … Read More