Allt fler köper svenskt kött Svenskt kött skriver om Livsmedelsföretagens konjunkturrapport för tredje kvartalet och mycket glädjande kan vi ta del av informationen att intresset för svenskt kött är rekordstort. Läs artikeln här –> Ica Supermarket i Mora är en av många butiker som har ett stort utbud av lokalt kött.
Siljans Chark lanserar E-nummerfri Gårdsgrisskinka
Siljans Chark lanserar E-nummerfri Gårdsgrisskinka I dagarna nylanseras favoriterna rökt Siljansskinka, kokt Siljansskinka och flatrökt skinka av nya satsningen Gårdsgris, med en ännu bättre smak av Dalarna. I samband med det går man också från E-nummer till helt naturliga ingredienser. Siljans Chark har äntligen hittat ett sätt att ta bort E-nummer ur sitt smörgåsmatsortiment. Nyligen lanserade … Read More
Siljans Chark lanserar Gårdsgris
Siljans Chark lanserar Gårdsgris – unik satsning som ger framtidstro. Gårdsgris, så heter Siljans Charks största satsning genom tiderna. Tillsammans med nio utvalda grisgårdar i Dalarna och närliggande län, som tidigare varit hårt utsatta, har man arbetat fram ett unikt samarbete som gynnar såväl grisuppfödare som konsumenter. Med ledorden smak, lokalt och omsorg sätter man … Read More
Råbiff med klassiska tillbehör
Gör så här: Hacka eller mal innanlåret (du kan fråga i mataffären om de kan hjälpa dig att mala om du inte har någon köttkvarn). Knåda köttet några minuter med handen i en bunke, blanda in olivolja, worcestershiresås, konjak eller whiskey, salt och peppar. Ställ bunken i kylen i minst 15 minuter. Förbered tillbehören: Finhacka … Read More
Kantarellpytt med sidfläsk, picklade polkabetor och senapsaioli
Gör så här: Förväll svampen i en torr stekpanna på medelvärme till all vätska kokat av. Skär sidfläsket i små tärningar. Tillsätt smör och sidfläsk till svampen och höj temperaturen, fräs så att både svamp och sidfläsk får färg i ca 10 minuter. Under tiden: skala och skär rotselleri och morot i tärningar. Koka upp … Read More
Siljans Chark lanserar lokal högrevsburgare
Siljans Chark lanserar lokal högrevsburgare Hamburgaren är trendig som aldrig förr och såväl finkrogar som hemmakockar gör sina egna varianter av gourmetburgare. Nu ger Siljans Chark sina konsumenter möjligheten att enkelt göra egna kvalitetsburgare på lokalt kött. I dagarna lanseras en Bistroburgare, i huvudsak gjord på högrev, med en kötthalt på 99 procent. Hamburgare är … Read More