asiatisk_rabiff

Gör så här
Mal eller hacka oxfilén (vissa butiker kan hjälpa till med detta), blanda med soja, risvinäger, salt och peppar. Ställ kallt till servering. Hetta upp matolja i en stekpanna så att den blir riktigt varm. Lägg i ett rispapper i taget och fritera - det tar bara några sekunder. Lägg på hushållspapper och låt överflödig olja rinna av. 

Dela shiitaken i mindre bitar. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek svampen på hög värme så att den blir krispig, salta och låt svalna något till servering. 

Misomayo: Knäck ägget i en hög bunke och tillsätt alla ingredienser utom olja. Mixa med en stavmixer och tillsätt oljan under mixning till önskvärd konsistens. 

Servering: Dela de friterade rispapperna och fördela på fyra tallrikar, fördela ut salladsblad. Lägg små högar med oxfilén och fördela shiitaken. Garnera tallrikarna med rostad lök, salladslök, picklad lök och inlagd ingefära. Fördela små klickar med misomayo på talltikarna, allra bäst blir det med en spritspåse. Lägg äggulan på lämpligt ställe och strö över koriander, krasse och rostade sesamfrön. Avsluta med att strö på lite flingsalt. 

 

Råbiff, eller Steak Tartar som den heter internationellt, är en riktig klassiker. Här har vi gjort en asiatisk variant där smaken av Dalarna möter asiatiska smaker som miso, ingefära och koriander. En riktig fullträff! 

Asiatisk Råbiff med misomayo

4 personer 
Ca 500 g oxfilé från Siljans Chark
2 msk japansk soja
1 msk risvinäger
1,5 tsk salt
Nymald svartpeppar
100 g shiitakesvamp
25 g smör att steka i 
2 dl matolja att fritera i 
4-6 ark rispapper (som används till färska vårrullar)
4 äggulor

Misomayo
1 ägg
2 msk misopasta (finns i välsorterade matbutiker eller i asiatiska butiker)
1 msk limejuice
1 msk japansk soja
1/2 tsk salt
Ca 2 dl neutral matolja, till exempel raps

Att servera till: 
En näve gröna salladsblad, till exempel mache, mangold och/eller ruccola
Tunt skivad salladslök
Rostad lök
Picklad rödlök
Inlagd ingefära (garni)
Tunt skivad chili
Koriander
Klippt krasse
Rostade sesamfrön